LAFFORT POLYMUST PRESS (ex AF)- 100 g

Mješavina PVPP-a, kalcijevog bentonita i biljnog proteina (patatin, izoliran iz krumpira) za preventivno pročišćavanje preševina i smanjenje oksidacijskih aroma.

3.47

Na zalihi

POLYMUST PRESS

Za bijeli i rose mošt:

  • Uklanjanje oksidirajućih i oksidiranih fenolnih spojeva.
  • Očuvanje sadržaja glutationa i ograničenje pojave posmeđivanja i pinking-a.


Za crvena vina:

  • Smanjenje sadržaja 3-metil-2,4 noandiona (MND), odgovornog za oksidirane note u vinima (aroma suhe šljive).
  • Smanjenje mikrobnog opterećenja.
  • Poboljšanje stabilizacije tvari za bojenje.
  • Omekšavajuća trpkost, zelene arome i metalne note.

 

Doza:

Za bijele i rose preševine: 40 - 100 g/hL 
za crne preševine: 15 - 50 g/hL