+385 (1) 6271 543 kokot-agro@kokot-agro.hr

VP 5 / kvasac Vason

Selekcionirani vinski kvasac s visokim postotkom aktivnih stanica (minimalno 20 milijardi po gramu proizvoda), izabrao Veneto Agricoltura (regionalna tvrtka za poljoprivredu i šumarstvo ) u podučju proizvodnje vina Soave ; soj je klasificiran kao Saccharomyces cerevisiae prema Lodder klasifikaciji iz 1970.

Karakteristike

Soj kvasca VP5 selekcioniran je u sklopun istraživačkog projekta, započetog 1998, koji je doveo do izolacije i karakterizacije cca. 908 različitih sojeva sa grožđa ubranih u proizvodnoj zoni DOC Valpolicella. Odabir soja rezultirao je procesom karakterizacije koji su se temeljili na laboratorijskim istraživanjima te kasnijim eksperimentalnim vinifikacijama od 1999,2001 i 2001 godine od strane istraživačkog centra za poljoprivredu grada Verone. Aromatske komponente vina dobivena sa ovim kvascem pretežno su voćnog karaktera ( trešnja, višnja…) intenzivne i perzistentene. VP5 je idealan kvasac za svježa crna vina gdje se želi istaknuti voćnost. Istraživanja su pokazala da je VP5 odličan kolonizator što mu omogućuje brzu dominaciju nad ostalom mikroflorom.

Namjena

VP5 se preporučuje za proizvodnju crnih aromatičnih vina sa finim perzistentnim voćnim aromama (trešnja, višnja).
Pri upotrebi kvasca VP5 pridržavati se zaknoskih normi na snazi.

Upotreba

Otopiti željenu količinu kvasca u 10 dijelova mlake vode (40°C), koja sadrži 1-2% šećera;nakon pola sata, pomiješati te postepeno dodati sulfitiranom i filtriranom moštu izbjegavajući nagle padove temperature. Za poticanje razmožavanja kvasca substrat ne smije sadržavati više od 2% šećera te mora biti dobro prozračen; u ovoj fazi preporučuje se dodavanje kompleksnih aktivatora kao što je V ACTIV PREMIUM®. Rehidrirani kvasac te kvasac u fazi aktivne fermentacije može se dodati masi za fermentaciju. Preporučuje se postepeno dodavanje mase za aktivaciju u mošt radi izbjegavanja temperaturnog šoka.DozeOd 10 – 20 g/hL za vinifikaciju crni sort i rose vina. PakiranjaVakumirane polilaminatne vrečice od 500 g.

Čuvanje

Proizvod čuvati na suhom i svježem mjestu. U tim se uvjetima čuva vitalnost stanica do isteka roka.
Otvoreno pakiranje što bolje zatvoriti.

Opasnost

Proizvod je klasificiran kao bezopasan

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “VP 5 / kvasac Vason”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Upit za proizvod VP 5 / kvasac Vason

Vaše ime i/ili ime tvrtke: (obavezno)

Vaš e-mail: (obavezno)

Kontakt broj: (obavezno)

Predmet

Vaša poruka

UČITAVANJE