+385 (1) 6271 543 kokot-agro@kokot-agro.hr

SV 19 / kvasac Vason

Selekcionirani vinski kvasac s visokim postotkom aktivnih stanica (minimalno 20 milijardi po gramu proizvoda), izabrao Veneto Agricoltura (regionalna tvrtka za poljoprivredu i šumarstvo ) u podučju proizvodnje vina Soave ; soj je klasificiran kao Saccharomyces cerevisiae prema Lodder klasifikaciji iz 1970.

Karakteristike

Kvasac SV19 je idealan kvasac za aromatična i elegantna vina sa naglaskom na voćne i cvjetne armome ( glog, bazga, bagrem, zelena jabuka …). SV19 selekcioniran je 1995 godine probran između 780 drugih kvasaca, u proizvodnoj zoni Soave
DOC. Nakon definiranja karakteristika ovog kvasca u laboratoriju, testiran je u Eksprimentalnom podrumu Regije Verona tijekom berbe 1998 i1999, zajedno sa drugim sojevima kvasca koji su već bili prisutni na tržištu. Između šest eksperimentalnih sojeva , SV19 je izabran zbog visokog i stalnog kvalitativnog prinosa, te je u tri slijedeće berbe kvalitativno nadmašio postojeće kvasce na tržištu. SV 19 je soj kvasca sa visokim kapacitetom kolonizacije, sa sposobnošću brzog pokretanja fermentacije te odličnom kinetikom fermentacije bez pretjeranog dizanja temperature vrenja. Proizvodi malo pjene.

Namjena

SV19 se preporučuje za proizvodnju bijelih aromatičnih vina sa finim perzistentnim
aromama. Pri upotrebi kvasca SV19 pridržavati se zaknoskih normi na snazi.

Upotreba

Otopiti željenu količinu kvasca u 10 dijelova mlake vode (40°C), koja sadrži 1-2% šećera;nakon pola sata, pomiješati te postepeno dodati sulfitiranom i filtriranom moštu izbjegavajući nagle padove temperature.
Za poticanje razmožavanja kvasca substrat ne smije sadržavati više od 2% šećera te mora biti dobro prozračen; u ovoj fazi preporučuje se dodavanje kompleksnih aktivatora kao što je V ACTIV PREMIUM®.
Rehidrirani kvasac te kvasac u fazi aktivne fermentacije može se dodati masi za fermentaciju. Preporučuje se postepeno dodavanje mase za aktivaciju u mošt radi izbjegavanja temperaturnog šoka.

Doze

Od 20 – 25 g/hL za vinifikaciju bijelih sorti.

Pakiranja

Vakumirane polilaminatne vrečice od 500 g.

Čuvanje

Proizvod čuvati na suhom i svježem mjestu. U tim se uvjetima čuva vitalnost stanica do isteka roka. Otvoreno pakiranje što bolje zatvoriti.

Opasnost

Proizvod je klasificiran kao bezopasan

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “SV 19 / kvasac Vason”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Upit za proizvod SV 19 / kvasac Vason

Vaše ime i/ili ime tvrtke: (obavezno)

Vaš e-mail: (obavezno)

Kontakt broj: (obavezno)

Predmet

Vaša poruka

UČITAVANJE