+385 (1) 6271 543 kokot-agro@kokot-agro.hr

Safefruit / kvasac Vason

Poseban blend kvasaca za izrazito voćna crna vina

Karakteristike

SAFEFRUIT je bledn različtih kvasaca Saccharomyces Cerevisiae posebno selekcioniranih za potenciranje voćnosti i punoće okusa crnih vina. Poseban blend kvasaca svojim sinergijskim djelovanjem omogućuju izraženiji razvoj aromatike osobito nota bobičastog voća, ali i cjelokupnog aromatskog profila vina. SAFEFRUIT ima izraženu kinetiku u prvih 24-36 sati, što osigurava dominaciju nad ostalom florom te čistu i sigurnu fermentaciju. Odlikuje se niskom proizvodnjom sumpornih spojeva i pogodan je za koinokulaciju s malolaktičnim bakterijama. SAFEFRUIT proizvod omogućuje fermentacije s jako niskom hlapivom kiselošću, a u isto vrijeme podnosi visoke alkohole.

Primjena

SAFEFRUIT se preporuča za strukturirana crna vina, koja će dozrijevati te u svim vinima u kojima želite izraženu aromatiku i punoću okusa. Tijekom fermentacije sinergisjke rekacije različitih kvasaca u blendu rezultirati će izražajnijom aromatikom osobito arome crnog bobičastog voća te izražajnijom strukturom. Koristiti SAFEFRUIT u skladu s važećim propisima.

Uputstva

Otopiti potrebnu količinu u 10 puta većoj količini vode temperature oko 40°C s 1 do 2 % šećera. Nakon 30 minuta lagano promješati i dodati mošt tako da ne dođe do nagle promjene temperature. Dodati aktivator, preporuča se V ACTIV PREMIUM®. Kada je kvasac rehidriran i aktivan može se dodati moštu za fermentaciju. Preporuča se dodati u tanka s moštom za fermentaciju od dna. Za detaljnije informacije kao i za dodatno potenciranje aromatskih preformansi ovog kvasca kontaktirajte našu tehničku podršku.

Doziranje

20 g/hL za crna vina

Pakiranje

500 g vacuum vrećice

Skladištenje

Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do datuma otisnutog na pakiranju.

Opasnosti

Prema važećoj legislativi EU proizvod je klasificiran kao: NEOPASAN

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Safefruit / kvasac Vason”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Upit za proizvod Safefruit / kvasac Vason

Vaše ime i/ili ime tvrtke: (obavezno)

Vaš e-mail: (obavezno)

Kontakt broj: (obavezno)

Predmet

Vaša poruka

UČITAVANJE