QUERTANIN® CHOC / Laffort tanin
Elagitanini, ekstrahirani iz srca hrasta za dozrijevanje i čuvanje vina.
Koristi se u vinifikaciji crnog, roze i bijelog vina.
QUERTANIN® CHOC’ je visoko kvalitetan preparat elagitanina koji:
- poboljšava strukturu vina i obogaćuje okus
- regulira oksidacijsko-redukcijske reakcije tijekom dozrijevanja u bačvama ili mikrooksigenacije
- stvara medij bogat elagitaninima u korištenim bačvama (sličan onome u novim bačvama)
- Poboljšava pročišćavanje
Doza:
Prema enološkom kodeksu, tanin ne smiju mijenjati mirisne karakteristike ni boju vina. Stoga preporučene doze variraju ovisno o funkciji i matriksu vina, te ih je potrebno odrediti pokusom.
- očuvanje aromatske svježine na bijelim i rose vinima: 2 – 5 g/hL
- dozrijevanje crnih vina: 5 – 10 g/hL
Pakiranje: 500 g
Dokumenti za preuzimanje:
Povezani proizvodi
Kategorije proizvoda
- ENOLOGIJA LAFFORT (144)
- Bakterije za proizvodnju vina (5)
- Enzimi (16)
- Konzervansi (5)
- Kvasci (29)
- Nobile (4)
- Nutrijenti / hrane (11)
- Pjenušava vina (23)
- Pročišćavanje mošta i vina (27)
- Proizvodi od kvasaca (11)
- Rosé vina (23)
- Specifični tretmani mošta i vina (5)
- Stabilizacija vina (21)
- Tanini za fermentaciju i dozrijevanje (12)
- GNOJIVA (27)
- INFACO ELEKTRIČNI PRIBOR (3)
- KOMUNALNA OPREMA (28)
- LABORATORIJ (1)
- MEHANIZACIJA (105)
- PODRUMARSTVO (90)
- SADNI MATERIJAL (66)
- VINOGRADARSTVO (15)
- Zimska služba (4)
Recenzije
Još nema recenzija.