+385 (1) 6271 540 kokot-agro@kokot-agro.hr

Ersa 1376 / kvasac Vason

Selekcionirani vinski kvasac s visokim postotkom aktivnih stanica (minimalno 20 milijardi po gramu proizvoda), selekcioniran od strane ERSA (Poljoprivredni Istraživački Centar Gorizia,Italija) sa sorte Sauvignon blanc; soj je klasificiran kao Saccharomyces cerevisiae prema Lodder klasifikaciji iz 1970.

Karakteristike

Aromatske komponente dobivene od kvasca ERSA 1376 okarakterizirane su uglavnom voćnim i perzistentnim aromama, tipici za sortu Sauvignon blanc. To ga čini posebno zanimljivim kvascem za proizvodnju bijelih vina kod koih se želi posebno istaći svježina i sortnost. Soj ERSA 1376 je selekcioniran u sklopu istraživačkoga programa, započetog 1992, koji je doveo do izolacije i karatkterizacije cca. 500 sojeva koji su prisutni u moštevima sorte Sauvignon blanc. Odabir soja rezultirao je procesom karakterizacije koji su se temeljili na laboratorijskim istraživanjima te kasnijim eksperimentalnim vinifikacijama od 1993 do 2001 godine od strane ERSA istraživačkog centra.

Namjena

ERSA 1376 se preporučuje za proizvodnju bijelih aromatičnih vina sa intenzivnim i perzistentnim voćnim aromama, posebno pagodan za sorte sa tiolnom matricom.
Pri upotrebi kvasca ERSA 1376 pridržavati se zaknoskih normi na snazi.

Upotreba

Otopiti željenu količinu kvasca u 10 dijelova mlake vode (40°C), koja sadrži 1-2% šećera;nakon pola sata, pomiješati te postepeno dodati sulfitiranom i filtriranom moštu izbjegavajući nagle padove temperature.
Za poticanje razmožavanja kvasca substrat ne smije sadržavati više od 2% šećera te mora biti dobro prozračen; u ovoj fazi preporučuje se dodavanje kompleksnih aktivatora kao što je V ACTIV PREMIUM®.
Rehidrirani kvasac te kvasac u fazi aktivne fermentacije može se dodati masi za fermentaciju. Preporučuje se postepeno dodavanje mase za aktivaciju u mošt radi izbjegavanja temperaturnog šoka.

Doze

Od 10 – 20 g/hL za vinifikaciju bijelih sorti.

Pakiranja

Vakumirane polilaminatne vrečice od 500 g.

Čuvanje

Proizvod čuvati na suhom i svježem mjestu.U tim se uvjetima čuva vitalnost stanica do isteka roka.
Otvoreno pakiranje što bolje zatvoriti.

Opasnost

Proizvod je klasificiran kao bezopasan

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ersa 1376 / kvasac Vason”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

UČITAVANJE