+385 (1) 6271 540 kokot-agro@kokot-agro.hr

Eppernay / kvasac Vason

Selekcionirani vinski kvasac sa visokim postotkom aktivnih stanica (minimum 20 milijardi po 1 gramu proizvoda).

Karakteristike

EPERNAY 2 pripada skupini Saccharomyces cerevisiae selekcioniran je zbog svog odličnog kriofinog svojstva, zbog visoke otpornosti na SO2 ne proizvodi puno pjene u fermentativnoj fazi.
EPERNAY 2 ima svojstvo ograničene proizvodnje nekih nepoželjnih metabolita kao što su actela-aldehid, octena kiselina, piruvinska kiselina i viših alkohola.

Upotreba

L'EPERNAY 2 se posebno preporučuje kod kontrolirane fermentacije bijelih mošteva gdje vodi pravilne i konstatnte fermentacije do postizanja suhoće.
Aromatske karakteristike proizvoda fermentiranog sa EPERNAY 2 su svježina i voćnost. Može se koristiti i za proizvodnju crnih aromatičnih vina. Pri upotrebi EPERNAY 2 pridržavati se zakonskih odredbi na snazi.

Način upotrebe

Otopiti potrebnu kolićinu kvasca u mlakoj vodi (40°C) koja sadrži od 1- 2% šećera; nakon pola sata miješati i postepeno dodavati filtrirani i sumporeni mošt na način da ne uzrokujemo tempera turni šok. Za olakšanje rad kvasaca substrat ne smije sadržavati više od 2% šećera i mora se prozračiti; u ovoj fazi preporučujemo dodavanje aktivatora V ACTIV PREMIUM.
Tako rehidrirani kvasac sada je u fazi aktivne fermentacije te se može dodati moštu.Preporučeno je postepeno dodavanje mošta reaktiviranoj masi koja se nalazi na dnu cisterne.

Doze

10-20 g/hL za fermentaciju bijelih i crnih mošteva.

Pakiranja

Proizvod je pakiran pod inerti plinom i vakumiran u pakiranju od 500 g.

Čuvanje

Čuvati na suhom hladnom i tamnom mjestu do datuma oznaćenog na proizvodu. Otvoren proizvod mora se pažljivo zatvoriti u kratkom vremenskom periodu.

Opasnost

Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Eppernay / kvasac Vason”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

UČITAVANJE