+385 (1) 6271 540 kokot-agro@kokot-agro.hr

Combo XT / kvasac Vason

Selekcionirani kvasaci za izrazito aromatična vina. Selekcionirani kvasac za enološku upotrebu (minimalno 10 milijardi živih stanica po gramu proizvoda).

Karakteristike

COMBO®XT je kombinacija kvasaca specifično napravljena za naglašavanje tiolnih i ostalih aromatskih komponenti vina. Dokazano je da sinergija različitih kvasaca ima pozitivan učinak na aromatiku i kompleksnost vina. COMBO® XT ne gubi fermentativnu moć niti u težim uvijetima. Otporan je i na visoke alkohole (15,5% vol) te niske i visoke temperature (13°C-30°C). Preporuča se koristiti s kompleksnim hranama aminokiselinskog sastava zbog potenciranja izražene aromatike.

Upotreba

COMBO® XT može se koristit za bijela i rose vina s naglašenim voćnim i tiolnim aromama. Posebno, blend kvasaca je napravljen da bi se povećala kompleksnost i što veća proizvodnja tiolnih komponenti od prekursora u moštu. Sve te karakteristike čine ga pogodnim kvascem kod fermentacija u otežanim uvjetima. Koristiti COMBO XT u skladu s zakonima na snazi.

Uputstva

Otopiti potrebnu količinu u 10 puta većoj količini vode temperature oko 40°C s 1 do 2 % šećera. Nakon 30 minuta lagano promješati i dodati mošt tako da ne dođe do nagle promjene temperature. Dodati aktivator, preporuča se V ACTIV PREMIUM®. Kada je kvasac rehidriran i aktivan može se dodati moštu za fermentaciju. Preporuča se dodati u tanka s moštom za fermentaciju od dna. Za detaljnije informacije kao i za dodatno potenciranje aromatskih preformansi ovog kvasca kontaktirajte našu tehničku podršku.

Doziranje

20 g/hL ZA FERMENTACIJU BIJELIH I ROSE VINA

Pakiranje

500 g vacuum vrećice

Skladištenje

Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do datuma otisnutog na pakiranju.

Opasnosti

Prema važećoj legislativi EU proizvod je klasificiran kao: NEOPASAN.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Combo XT / kvasac Vason”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

UČITAVANJE