+385 (1) 6271 543 kokot-agro@kokot-agro.hr

Clarito K / bistrilo Vason

Polikomponentno sredstvo za bistrenje

Sastav

Kazein iz mlijeka 36%, aktivni bentonit u prahu (E 558) 35%, želatina12%, kalcijevbikarbonat (E 501) 15%, koloidni silicijevdioksid (E 551) 2%.

Karakteristike

CLARITO K je kompleksno sredstvo za bistrenje koje, zahvaljujući istovremenom prisustvu organskih i neorganskih sredstava za bistrenje, ima višestruko djelovanje na tvari odgovorne za nestabilnost (proteini i polifenoli) i na koloide. Visoka sposobnost uklanjanja proteina bentonitu omogućuje da njegov sadržaj bude ograničen, a time postotak organskih sredstava za bistrenje povećan.

Primjena

Zbog širokog spektra djelovanja CLARITO K se jednako može koristiti za bistrenje mošta i vina. CLARITO K prvenstveno djeluje na koloidne tvari prisutne u vinu, olakšavajući tako buduće filtracije. Prisustvo organskih sredstava za bistrenje, a posebno kazein omogućuje vraćanje svježine oksidiranim vinima, a istovremeno doprinosi uklanjanju eventualno prisutnih stranih neželjene mirisa. U slučaju bistrenja neposredno prije flaširanja preporučuje se kontrola stabilnosti proteina, te eventualna intervencija sa dodatnom količinom bentonita (preporučuje se upotreba granulisanog bentonita PLUSGRAN).
Pri upotrebi CLARITO K treba se pridržavati važećih zakonskih propisa.

Upute za uporabu

Rastopiti CLARITO K u vodi u odnosu 1:10, ostaviti da stoji nekoliko sati, dobro homogenizirati, a zatim dodati masi koju treba tretirati uz dobro miješanje.

Doze

Od 10 do 40 g / hl za mošt i bijela vina;
od 30 do 80 g / hl za mošt i crna vina;
100 g / hl za proizvode koje je teško bistriti.

Pakiranje

Višeslojno vrećice od 1 kg.
Vreće od 25 kg.

Čuvanje

Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Clarito K / bistrilo Vason”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Upit za proizvod Clarito K / bistrilo Vason

Vaše ime i/ili ime tvrtke: (obavezno)

Vaš e-mail: (obavezno)

Predmet

Vaša poruka

UČITAVANJE