BACTICONTROL® / Laffort stabilizacija vina
Formulacija na bazi kitozana, lizozima i enzima za zaštitu vina od određenih mikroorganizama te posebno bakterija mliječne kiseline. Proizvod za biokontrolu.
- Mikrobiološka zaštita bijelog, crnog i rosé vina nakon fermentacije.
- Jedan od načina u proizvodnji kako bi se smanjila količina SO2.
- Omogućava usporavanje ili čak zaustavljanje MLF-a (dodatak moguć prije ili poslije alkoholne fermentacije).
- Sinergističko djelovanje ß-glukanaze i lizozima na bakterije mliječnog vrenje, posebice Pediococcus (jer enzimsko djelovanje na polisaharide može stvoriti široku barijeru oko bakterija i ometati djelovanje lizozima).
Poboljšava bistrenje i filterabilnost vina.
Doza: 15-20 g /hL.
Pakiranje: 250 g.
Kategorija: Stabilizacija vina
Oznake BACTICONTROL, enologija, hrvatska, kokot, kokot agro, laffort, stabilizacija, vina, vino
Povezani proizvodi
Kategorije proizvoda
- ENOLOGIJA LAFFORT (133)
- Bakterije za proizvodnju vina (5)
- Enzimi (16)
- Konzervansi (5)
- Kvasci (27)
- Nobile (4)
- Nutrijenti / hrane (11)
- Pjenušava vina (21)
- Pročišćavanje mošta i vina (27)
- Proizvodi od kvasaca (7)
- Rosé vina (23)
- Specifični tretmani mošta i vina (5)
- Stabilizacija vina (18)
- Tanini za fermentaciju i dozrijevanje (12)
- GNOJIVA (21)
- INFACO ELEKTRIČNI PRIBOR (3)
- KOMUNALNA OPREMA (28)
- LABORATORIJ (1)
- MEHANIZACIJA (105)
- PODRUMARSTVO (89)
- SADNI MATERIJAL (66)
- Uncategorized (1)
- VINOGRADARSTVO (15)
- Zimska služba (4)
Recenzije
Još nema recenzija.