fbpx
+385 (1) 5616 370 kokot-agro@kokot-agro.hr

Amalgerol Essence 1 lit

Kompleksni organski biostimulator na bazi aminokiselina, huminskih kiselina, ekstrakta morskih algi i ekstratka biljaka.

Potpuna zaštita vaših poljoprivrednih kultura od svih stresnih uvjeta kroz 7 (sedam) grupa aktivnih tvari koji su osnova snažnog učinak biostimulatora AMALGEROL ESSENCE:

 1. AMINOKISELINE. Za brzi i aktivni oporavak oštećenih stanica. Stresni uvjeti dovode do oštećenja stanica poljoprivrednih kultura. Aminokiseline imaju preventivni i kurativni učinak. Spriječavaju oštećenja stanica a nakon stresnih uvjeta pomažu pri brzoj izgradnji novog staničnog tkiva. Biljka se brzo regenerira i može ponovo trošiti energiju na novi rast.
 2. ANTIKOSIDANSI. Neutraliziraju molekule koje uzrokuju stres. Dugotrajna suša ili mraz, zbijeno tlo ili visoke doze pesticida stvaraju stresne uvjete koje oštećuju naše biljke. Molekule nastale kao posljedice stresa štete biljki i zaustavljaju rast. Antioksidansi neutraliziraju štetne molekule koje nastaju u stresnim uvjetima i zaustavljaju štete na biljkama.
 3. PRIRODNI BILJNI HORMONI. Prirodni biljni hormoni dobiveni iz ekstrakta morskih algi imaju snažan učinak u folijarnoj primjeni i u primjeni u tlo. Potiču rast korijenovih dlačica u tlu, osiguravajući biljci da usvoji više hraniva i vode iz tla. Pored toga, potiču razvoj mikoriznih gljiva u tlu, koji povećavaju površinu i masu korijena, i time dodatno povećavaju usvajanje hraniva i vode iz tla u stresnim uvjetima.
 4. BILJNI EKSTRAKTI. Jačaju imunološki sustav poljoprivrednih kultura. Mnoge biljne vrste iz prirode proizvode posebne tvari za jačanje imunološkog sustava. Upotrebom ovih biljnih ekstrakata jača se otpornost poljoprivrednih kultura na bolesti i štetnike.
 5. ORGANSKI UGLJIK. Aktivira život korisnih mikroorganizama u tlu. Najmanji organizmi u tlu su odgovorni za razgradnju sviježe organske tvari i stvaranje humusa u tlu, stvarajući time zdravo i aktivno tlo. Organski ugljik je lako probavljiv izvor hrane za sve mikroorganizme u tlu i za mikorizne gljivice.
 6. ALGINATI. Poboljšavaju zadržavanje vode. Zbog intenzivne primjene mineralnih gnojiva, mnoga poljoprivredna tla su siromašna humusom i mogu pohraniti male količine vode. Alginati su prirodni organski spojevi koji imaju sposobnost vezivanja i akumuliranja vode. Time se osigurava dobar i stabilan prinos i u razdobljima suše.
 7. DUŠIK (N) i KALIJ (K) iz organskih sirovina. Izvor biljnih hraniva. Dušik je važan element rasta lisne mase i plodova poljoprivrednih kultura. Kalij je važan element u sintezi suhe tvari (šećera, škroba) te biljnih pigmenata, te stoga ima važan utjecaj na kvalitetu poljoprivrednih kultura. Kod folijarne gnojidbe, lišće lako usvaja dušik (N) i kalij (K) u organskom obliku, koje biljka može brzo uključiti u svoje metabolitičke procese.

Amalgerol Essence može se koristiti u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji sukladno uredbi vijeća EU br. 2018/848 o ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji i označavanju ekoloških proizvoda.

Dostupna pakiranja: 100 mL, 1 lit., 15 lit.

SASTAV:

DOZA PRIMJENE:

Doziranje gnojiva potrebno je prilagoditi vrsti i potrebama poljoprivredne kulture i agroekološkim uvjetima uzgoja.

 • FOLIJARNO: 1-3 lit/ha
 • FERTIRIGACIJA: 5-20 lit/ha

Opis

AMALGEROL ESSENCE 1 lit

Potpuna zaštita vaših biljaka od uzročnika stresa. Štiti od stresa uzrokovanog vremenskim nepogodama (niske i visoke temperature, suša, vjetar, led i dr.), štetnog utjecaja kemijskih sredstava te stresa uzrokovanog nepovoljnim karakteristikama tla. Jača korijen i imunološki sustav. Za siguran prinos u svakoj situaciji.

 • 100% organsko gnojivo.
 • 100% iz sirovina bez GMO

Amalgerol Essence odobren je za upotrebu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Stresni faktori danas uzrokuju više štete u uzgoju poljoprivrednih kultura od bolesti, štetnika i korova zajedno. To je potvrđeno u brojnim stručnim i znanstvenim istraživanjima o štetnom učinku stresnih uvjeta na poljoprivredne kulture. Krajnje je vrijeme za zaštitu vaših kultura od brojnih stresnih uvjeta!

Suša i vrućina, kasni mraz, jaka kiša, oluje, zbijeno tlo, erozija, nedostatak humusa u tlu i nuspojave kod primjene pesticida – poljoprivredne kulture su trajno izložene stresnim uvjetima tijekom cijelog vegetacijskog razdoblja, pa čak i u fazi mirovanja.


Napomene:

Čuvati na temperaturi od 5-25°C, u suhom prostoru. U kontaktu sa očima i kožom isprati sa puno vode. Čuvati samo u original amabalaži. Proizvođač jamči za kvalitetu i sastav proizvoda ali ne može jamčiti za upotrebu proizvoda. Učinak gnojiva ovisi o vrsti i starosti biljke, agroekološkim uvjetima, temperature i tipa tla. Ne prekoračiti preporučene doze primjene.


PROIZVOĐAČ GNOJIVA:

 

 

 

Hechenbichler GmbH, Cusanusweg 7-9, 6020 Innsbruck (Austrija)

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Amalgerol Essence 1 lit”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Upit za proizvod Amalgerol Essence 1 lit

  Vaše ime i/ili ime tvrtke: (obavezno)

  Vaš e-mail: (obavezno)

  Kontakt broj: (obavezno)

  Predmet

  Vaša poruka

  UČITAVANJE