fbpx
+385 (1) 5616 370 kokot-agro@kokot-agro.hr

Almar

Biostimulator na bazi ekstrakta morskih algi Ascophyllum nodosum sa dodatkom bora i magnezija. Promotor cvatnje i oplodnje.

ALMAR je novi proizvod u gami biostimulatora tvrtke Altinco Agro (Španjolska) na bazi ekstrakta morske alge (Ascophyllum nodosum) uz dodatak bora i magnezija. Uz poznati antistresni učinak morske alge, dodatak mikroelementa bora (B) pozicionira ga za primjenu u vrijeme cvatnje poljoprivrednih kultura (maslina, vinova loza, jabuka, jagoda, ljeska).

Prednosti primjene biostimulatora Alamr:
• Povoljno utječe na razvoj cvjetova i klijavost polena; potiče bolju cvatnju i oplodnju, naročito pri lošim klimatskim uvjetima (kiša, vjetar, niska temperatura) zbog visoke količine bioaktivnih sastaojaka uz dodatak bora (B) i magnezija (Mg)
• 100% ekološki proizvod, bez dodataka kemijskih otapala
• Stimulira razvoj korijena i bolje usvajanje hraniva i vode iz tla
• Snažan “antistres” učinak (preventivni i kurativni) u svim klimatskim uvjetima
Sadržaj pakiranja: 1 lit., 5 lit.
SASTAV:
 • 8% suhe tvari (100% ekstrakt morske alge Ascophyllum nodosum)
 • 2% bor (B)
 • 1% magnezij (MgO)
Boja otopine: smeđo zelena boja
1 lit. = 1,2 kg

Opis

DOZIRANJE I UPOTREBA:

Doziranje biostimulatora Almar potrebno je prilagoditi vrsti i potrebama poljoprivredne kulture i agroekološkim uvjetima uzgoja.

FOLIJARNA PRIMJENA:

Broj primjena će ovisiti o usjevu i fenofazi razvoja pojedine kulture.

 • Sve kulture: 2-3 lit/ha više puta tijekom vegetacije
 • Preventivno kod pojave niskih temperatura (kasni proljetni mrazovi): 3,0-3,5 lit/ha 1-2 tretmana prije pojave niskih temperatura
FERTIRIGACIJA:
 • Sve kulture: 3-5 lit/ha više puta tijekom vegetacije
KOMPATIBILNOST:

Biostimulator Almarje kompatibilan sa organskim fungicidima, gnojivima i ostalim agrokemijskim preparatima koji se standardno upotrebljavaju. NE MJEŠATI SA PREPARATIMA KOJI SADRŽE BAKAR (Cu). Preporuča se test kompatibilnosti kod mješanja više sredstava i primjene veće količine gnojiva. Po potrebi tražiti savjet tehničkog osoblja.

UPOZORENJA:

Čuvati na temperaturi od 5-25°C, u suhom prostoru. U kontaktu sa očima i kožom isprati sa puno vode. Čuvati samo u original amabalaži. Proizvođač jamči za kvalitetu i sastav proizvoda ali ne može jamčiti za upotrebu proizvoda. Učinak gnojiva ovisi o vrsti i starosti biljke, agroekološkim uvjetima, temperature i tipa tla. Ne prekoračiti preporučene doze primjene.

Rok upotrebe:

Označen na pakiranju.

Oznake upozorenja i obavijesti:

S 1/2 Čuvati pod ključem i izvan dohvata djece, S 13 Čuvati odvojeno od hrane, pića i stočne hrane, S 36/37/39 Korisiti laganu zaštitnu odjeću i opremu

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Almar”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Upit za proizvod Almar

  Vaše ime i/ili ime tvrtke: (obavezno)

  Vaš e-mail: (obavezno)

  Kontakt broj: (obavezno)

  Predmet

  Vaša poruka

  UČITAVANJE