Kokot agro logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Proizvodi

Zatražite ponudu

E-mail:
info@kokot-agro.hr

Kokot Agro proizvodnja i trgovina:

Tel: 01/6271-545, 01/6271-543
Fax: 01/6271-544

Maloprodaja: Poljoprivredna ljekarna

Tel: 01/6271-540
Fax: 01/6271-541

Radno vrijeme:
Pon-petak: 08:00-16:00
Sub: 08:00-13:00

Enološki pribor / Pluto čepovi

Aglomirani čepovi

pluto čepovi kokot agro enološki pribor aglomirani

Compact

  • - Složeni čep od pluta, za vina koja se skladište do 1 godine.
  • - Duljina: 33, 36 i 38 mm
  • - Promjer: 22,70 mm

Prirodni pluteni čepovi - kolmartirani

pluto čepovi kokot agro enološki pribor prirodni kolmartirani

Plano

  • - Za vina koja se skladište do 2 godine.
  • - Preporučujemo za crvena vina.
v

Sterilni prirodni pluteni čepovi

pluto čepovi kokot agro enološki pribor pluteni

Evolution E2
E2 Kvalitet Flor (00)

  • - Vizualno i tehnički najbolji čep s idealnom gustoćom.
  • - Preporučujemo za vina koja se skladište između 15 do 20 godina.
pluto čepovi kokot agro enološki pribor evolution e2

Evolution E4
E4 Kvalitet Flor Mix (03) – pomiješan s Kvalitet Flor (00) i Ekstra 10

  • - Vizualno vrlo dobar i tehnički odličan čep s odličnom gustoćom.
  • - Preporučujemo za vina koja se skladište između 12 i 15 godina.
pluto čepovi kokot agro enološki pribor evolution e4

Evolution E4
E4 Kvalitet Ekstra (10)

  • - Vizualno vrlo dobar i tehnički odlican čep sa odličnom gustoćom.
  • - Preporučujemo za vina koja se skladište između 8 i 10 godina.
pluto čepovi kokot agro enološki pribor evolution e4

Evolution E4
E4 Kvalitet Ekstra i Super 1 Mix (13) pomiješan s Kvalitet Ekstra (10) i Super (20)

  • - Vizualno i tehnički vrlo dobar čep.
  • - Preporučujemo za vina koja se skladište do 8 godina.
pluto čepovi kokot agro enološki pribor evolution e4

Evolution E4
E4 Kvalitet Super (20)

  • - Vizualno i tehnički dobar čep.
  • - Preporučujemo za vina koja se skladište do 8 godina.
pluto čepovi kokot agro enološki pribor evolution e4

Evolution E4
E4 Kvalitet Super i Klasa 1 Mix (23) pomiješan s Kvalitet Super (20) i Klasa 1 (30)

  • - Vizualno i tehnički srednje kvalitete.
  • - Za vina koja se skladište do 5 godine.
pluto čepovi kokot agro enološki pribor evolutoin e4

Evolution E4
E4 Kvalitet Klasa 1 (30)

  • - Vizualno i tehnički srednje kvalitete.
  • - Za vina koja se skladište do 4 godine.

Aglomirani pluteni čepovi s dva prirodna diska

pluto čepovi kokot agro enološki pribor aglomirani pluteni dva prirodna diska

Twinline Pro System
Kvaliteta 1+1 A (01)

  • - Za vina koja se skladište do 2 godine.
pluto čepovi kokot agro enološki pribor twiline pluteni

Twinline Pro System
Kvaliteta 1+1 B (02)

  • - Za vina koja se skladište do 2 godine.

Sitetički čep "Vision"

pluto čepovi kokot agro enološki pribor sintetički čepovi vision

Vision

  • - Za vina koja se skladište do 2 godine.

Pjenušavi čepovi "Royal"

pluto čepovi kokot agro enološki pribor pjenušavi čepovi royal

Kvaliteta Royal 2

Kvaliteta Royal 4

Uvjeti pravilnog skladištenja plutenih čepova

  • - Pluteni čepovi se moraju skladištiti u zatvorenom, suhom i mračnom prostoru.
  • - Pluteni čepovi ne smiju biti izloženi vlazi ili suncu.
  • - Ako se vreča jednom otvori onda se pluteni čepovi moraju iskoristiti u roku od 6 sati.
  • - Kartonske kutije u kojima se nalaze pluteni čepovi moraju biti skladištene na paletama (od drveta ili plastike), a nikako se nesmiju stavljati direktno na pod.
  • - Temperatura prostora u kojima se pluteni čepovi skladište ne smije se spuštati ispod 13° Celzija niti smije prelaziti 25° Celzijevih.
  • - Pod ovim uvjetima rok trajanja plutenih čepova je 6 mjeseca od dana isporuke.

Uputstva za uporabu

  • - Koristite samo svježe čepove. Bolje je da naručite više puta godišnje manje količine koje ćete odmah upotrijebiti nego da koristite stare čepove. Čepovi neće biti bolji ako stoje.
  • - Postotak vlažnosti čepa je jako važna za njegovu gustoću kao i za lakše začepljivanje boca. Naši čepovi se prvo suše, a zatim se pakiraju u zapečaćene plastične vrećice, sterilno pakovane. Nizak postotak vlažnosti spriječava napad i razvoj bakterija kod čepova.
  • - Kod nemuzirajućih vina razmak između vina i čepa bi trebao biti najmanje 12 mm. Kod pjenušavih vina 30 mm. Volumen vina se širi ili skuplja ovisno o temperaturi tako da se mora paziti na temperaturu prostorije prilikom punjenja vina u boce. Kod zagrijavanja od 1°C, volumen vina se širi za 0,2-0,4ml/Litra. 10mm razmaka između vina i čepa iznosi ca. 3ml. Idealna temperatura vina prilikom punjenja bi trebala iznositi između 18°C i 20°C.
  • - Ako prilikom začepljenja boca dođe do deformacije čepa ili ostećejna njegove površine, to će automatski dovesti do promjenje njegovih svojstva, a samim tim i do smanjenja kvalitete čepa. To znači da će se skratiti vrijeme skladištenja vina.
  • - Po potrebi mi možemo zaobliti čep s jedne ili obiju strana, radi lakšeg ulaska čepa u grlo boce.
  • - Bijelo vino je osjetljivije od crnog vina na utjecaj ili promjenu mirisa i okusa. Ako dođe do deformacije čepa onda postoji mogućnost da sitna prašina s površine čepa dođe u vino i utječe na promjenu njegovog okusa i mirisa. To se obično zna dogoditi kod čepova lošije kvalitete.
  • - Čepilice se moraju kontrolirati prije svake upotrebe na moguća oštečenja koja bi mogla dovesti do oštečenja čepova.
  • - 4 sata nakon začepljivanja, pluteni čepovi se vrate na 95 % njihovoga promjera prije čepljenja, a nakon 24 sata se vrate na 99% njihovog promjera prije čepljenja. To znači da se boce nakon začepljivanja nebi smije odmah polegnuti nego bi se u idealnim uvjetima trebale uspravno skladištiti 24 sata.

Kvaliteta plutenih čepova

  • - Pluto je zbog svojih prirodnih svojstava: elastičnost i struktura, najpogodniji materijal za izradu čepova za vinske boce. Sirovina iz koje se dobiva je hrast plutnjak koji pripada porodici stabala "Quercus", kao i vrsta hrasta iz kojeg se izrađuju bačve za vino.
  • - Gültig čepovi se izrađuju iz portugalskog pluta koji predstavlja jedan od najkvalitetnijih pluta u svijetu. Tvornica u kojoj se čepovi proizvode zadovoljava najviše tehnološke i higijenske standarde što sve zajedno garantira najvišu kvalitetu naših čepova.
  • - S obzirom da se proizvode iz prirodne sirovine - pluta, koji se dobiva tradicionalnom tehnikom guljenja kore s hrast plutnjaka, moguća su određena odstupanja u kvaliteti naših čepova (+/- 15%).
Hrupec Inox cisterne bačve

Print na čepove

P.O. Ivan Čobanković

P.G. Šember

Vinogradarstvo i vinarstvo Cmrečnjak

O.P.G. Kunčić

Ostale reference

  • - P.G. Braje
  • - Vinogradarstvo i vinarstvo Drago Damir Režek
  • - P.G. Kurtalj
  • - Vinogradarstvo Tandara
  • - Ekovino Čegec
  • - Vina Kolarić
  • - Ledić
  • - Vina Vukas
  • - Vinogradarstvo i vinarstvo Štampar
  • - Obiteljsko gospodarstvo Gojanović
  • - Bodegrajac
  • - P.G. Jagunić
  • - Vinarija Nada Vrbnik
  • - Mladina
  • - Vinogradarstvo Grabovac - Provin
  • - Vinogradarstvo Režek
  • - Poljoprivredni obrt Veralda