Kokot agro logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Proizvodi

  • Enološka sredstva

Zatražite ponudu

E-mail:
info@kokot-agro.hr

Kokot Agro proizvodnja i trgovina:

Tel: 01/6271-545, 01/6271-543
Fax: 01/6271-544

Maloprodaja: Poljoprivredna ljekarna

Tel: 01/6271-540
Fax: 01/6271-541

Radno vrijeme:
Pon-petak: 08:00-16:00
Sub:08:00-13:00

Enološka sredstva

ZIMAROM

Enzimski preparat za bistrenje aromatičnoog mošta

Sastav

Mješavina pektolitičkih enzima sa sekundarnom glikozidaznom aktivnošću.

Karakteristike

ZIMAROM ima oblik praha. To je pektinaza za primjenu u enologiji namijenjena poboljšanju bistrenja mošta po završetku fermentacije i dovođenju do punog izražaja aromatičnih svojstava proizvoda. Hidroliza aromatičnih tvari je moguća zahvaljujući prisustvu enzimatske aktivnosti glikozidaze.

Primjena

Upotreba ZIMAROM-a omogućuje promjenu strukture postojećih pektina uz smanjenje viskoziteta proizvoda, pri ćemu se poboljšavaju rezultati bistrenja.
Sa tehnološkog pogleda zanimljiva je rezidualna aktivnost glikozidaza sadržanih u ZIMAROM-u koja se odražava kroz hidrolizu aromatičnih perkursora uz oslobađanje monoterpena i norizoprenoida odgovornih za aromu.
Posebno treba istaći da se ZIMAROM odlikuje sa sve 4 aktivnosti enzima glikozidaze neophodne za postizanje navedenog rezultata, ali da također iskazuje cinamil-esterifkacijsko djelovanje odgovorno za stvaranje perkursora koji se mogu pretvoriti u nepoželjne aromatične spojeve.
Pri upotrebi ZIMAROM-a treba se pridržavati važećih zakonskih.

Uputstva za upotrebu

Rastopiti ZIMACLAR u 10 dijelova vode. Tu otopinu dodati moštu kojeg treba tretirati osiguravajući dobro homogeniziranje. Preporučuje se stalno miješanje mase tijekom tretiranja enzimima.
ZIMACLAR dijeluje u rasponu temperatura od 10 do 30°C. Brzina dijelovanja enzima se povećava u ovom intervalu i to gotovo dvostruko sa povećanjem temperature za 10°C. Bentonit absorbira proteine, pa time i enzime, pa se zbog toga preporučuje tretiranje bentonitom po prestanku enzimske aktivnosti (uglavnom nakon 1-2 sata na temperaturi od 20°C).

Doziranje

Od 1 do 3 g/hL na mošt po završetku fermentacije.

Pakiranje

Bočice od 0,5 kg i vrećice od 100 g.

Čuvanje

Čuvati na hladnom (10-15°C) i suhom mjestu.
Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.

Kategorija opasnosti

Proizvod je kateriziran kao Xn - OPASAN.

 

Hrupec Inox cisterne bačve

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player