Kokot agro logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Proizvodi

  • Enološka sredstva

Zatražite ponudu

E-mail:
info@kokot-agro.hr

Kokot Agro proizvodnja i trgovina:

Tel: 01/6271-545, 01/6271-543
Fax: 01/6271-544

Maloprodaja: Poljoprivredna ljekarna

Tel: 01/6271-540
Fax: 01/6271-541

Radno vrijeme:
Pon-petak: 08:00-16:00
Sub:08:00-13:00

Enološka sredstva / Antioksidansi Vason

Flavour save

Balansirani proizvod sa antioksidativnim djelovanjem

Sastav

Kalijmetabisulfit (E 224) 65%, L-askorbinska kiselina (E 300) 35%.

Karakteristike

FLAVOUR SAVE je balansirani složeni proizvod koji omogućuje da se očuvaju nepromjenjene specifične arome grožđa i da se spreči oksidacija obojenih i aromatičnih tvari u moštu vočnim sokovima i vinu. Askorbinska kiselina i supordioksid koje sadrži FLAVOUR SAVE doprinose reguliranju pH vrijednosti vina time što osiguravaju trajnu reduktivnu sredinu.
Proizvod je u obliku finog praha bijele boje ,formuliran tako da zadržava nepromjenjene karakteristike u vremenu.

Primjena

FLAVOUR SAVE ima efikasno antioksidativno  djelovanje i osigurava očuvanje tipičnih aroma grožđa.
Istovremno djelovanje sastavnih elemenata ovog proizvoda omogućuje postizanje sljedećih ciljeva:

  • - očuvanje nepromjenjenih tipičnih aroma grožđa,
  • - smanjenje redoks potencijala,
  • - zaštita od promjena prouzrokovanih djelovanje mikroflore.

Kod vina se koristi za preventivno tretiranje u prisustvu fenola podložnih oksidaciji.
Kada se dodaje vinu FLAVOUR SAVE omogućuje bolje čuvanje proizvoda u vremenu zahvaljujući tome što osigurava dostizanje oksido-reduktivne ravnoteže, idealne za očuvanje aroma, svježine, voćnih aroma i  tipičnosti proizvoda.
Pri upotrebi FLAVOUR SAVE-a treba se pridržavati zakonskih propisa.

Uputstva za upotrebu

Dodati FLAVOUR SAVE direktno u proizvod ili rastopiti potrebnu količinu preparata u jednom djelu vina kojeg  treba tretirati u odnosu 1:10 izbjegavajući u najvećoj mogućoj mjeri dodir sa kisikom, a zatim dodati masu uz dobro mješanje.
Kao sredstvo za stabilizaciju vina FLAVOUR SAVE treba dodavati vinu neposredno prije flaširanja.

Doziranje

Od 10 do 20 g/hl.
Upozorenje: 10 g/hl FLAVOUR SAVE-a povećava sadržaj sumpordioksida za 40 mg/l i sadržaj L-askorbinske kiseline za oko 7 mg/l (granična vrjednost za upotrebu suglasno zakonskoj normativi EU iznosi 150 mg/l).
U slučaju voćnih sokova i drugih proizvoda treba se pridržavati važećih zakonskih propisa.

Pakiranje

Višeslojne vrećice od 1 kg.

Čuvanje

Čuvati na hladnom i suhom mestu.
Pažljivo zatvoriti proizvod  nakon upotrebe kako bi se izbjeglo smanjenje sumpordioksida.

Kategorija opasnosti

Xi – IRITIRAJUĆI.




Hrupec Inox cisterne bačve

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player